Verslag vv Steenwijk - sc Emmeloord

vv Steenwijk   -  sc Emmeloord    3  -  2  (  1  -  2  )

In een levendige rommelige en chaotische wedstrijd heeft sc Emmeloord ondanks een 0 - 2 voorsprong uiteindelijk met 3 - 2 verloren bij vv Steenwijk.
Door deze 3 - 2 nederlaag en de ruime 0 - 7 overwinning van VKW op sv Olyphia staan de Emmeloorders op een gedeelde vijfde plek in de tweede klasse.
De topper tussen de koploper FC Wolvega en de nummer twee LSC 1890 uit Sneek is in een verrassende 1 - 2 overwinning voor de blauwe spartanen geeindigd waardoor de Sneekers nog maar twee punten hebben goed te maken op de paarse wolven.

Na een zeer gastvrij ontvangst bij de vv Steenwijk en een hartelijk weerzien met oud Emmeloordtrainer Jan Boxum begonnen beide teams aan een intensieve warming up.
Voorafgaand aan deze wedstrijd was er een minuut stilte wegens het overlijden van de oud clubarts van vv Steenwijk en tevens ook voor de vrouw van de kantinebeheerder die vorige week was overleden.

Trainer Dick Schuurman kon deze wedstrijd geen beroep doen op Wouter vd Velde, Hans Langendijk en Abdul Boundati waardoor Marcel Westerhof zijn opwachting mocht maken.
De opstelling van sc Emmeloord staat onderaan dit verslag.

Bij vv Steenwijk stond oudgediende Marcel Tiemens op doel die ooit in een ver verleden het doel bij sc Emmeloord verdedigde.
In een rommelige en onrustige beginfase opende vv Steenwijk scherper en feller dan sc Emmeloord.
Vanaf de linkerflank zorgde Robert vd Leij voor veel gevaar waarbij Justin Thorn en Anne Baas regelmatig in stelling werden gebracht.
Tot tweemaal aan toe moest Emmeloord doelman Stefan vd Werff in actie komen om Robert vd Leij en Justin Thorn af te kunnen stoppen.
De thuisploeg kreeg in de beginfase drie corners op rij te nemen waarbij de verdediging van sc Emmeloord alle zeilen moesten bijzetten.
Een kopbal van Anne Baas ging over het doel en een doorbraak van Justin Thorn werd ternauwernood onderschept door de hardwerkende back Remco Jonkman.

Gaandeweg ging het rood witte offensief liggen en kropen de Emmeloorders uit hun schulp.
Nadat een voorzet van Sander Heimens op het dak van het doel belandde en sloegen de Emmeloorders in de 10e minuut genadeloos toe na een slordige verdedigingsfout van Steenwijker Anne Baas.
Het was de grillige Gerke Schaap die deze foute pass wist te onderscheppen en uiterst koelbloedig de bal in de verre hoek wist te schieten voor de snelle 0 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord.
Kort hierop kreeg vv Steenwijk via Robert vd Leij een goede kans, maar met uitstekend voetenwerk bracht Stefan vd Werff redding.
In de 18e minuut was er een doorbraak van Maarten Dekkers te zien die de doelman van Steenwijk wist te omspelen, maar op het allerlaatste moment werd zijn inzet door Steenwijk verdediger Ralph Groenink van de doellijn gehaald.
Even later spatte een vrije trap van Gerke Schaap via de paal uiteen waarna de rood witten weer kwamen opzetten.

Beide teams grossierden in foute passes en veelvuldig balverlies, maar ondanks de vele fouten golfde het spel in een hoog tempo op en neer en creeerden beide teams een paar goede kansen.
In de 30e minuut dook Lars de Boer vogelvrij op voor het Emmeloordse doel, maar oog in oog met Stefan vd Werff ging zijn inzet naast het doel.
Aan de andere kant lanceerde Gerke Schaap de inkomende Harm van Wieren, maar diens schot miste de kracht en werd eenvoudig gekeerd door Steenwijk doelman Marcel Tiemens.
In de 38e minuut scoorde Sander Heimens uit een van richting veranderde vrije trap de 0 - 2 voor sc Emmeloord en leek deze wedstrijd gespeeld. Kort hierop scoorde vv Steenwijk de 1 - 2 aansluitingstreffer.
In de 40e minuut kreeg Emmeloord doelman Stefan vd Werff een schot van Stan Groenink niet onder controle waarna Robert vd Leij in de rebound de 1 - 2 tegen de touwen schoot.
Vlak voor rust gingen de hemelsluizen open en regende het hagelstenen toen Rik Beekman en Ronald Kleiker dichtbij een treffer waren, maar Steenwijk doelman Marcel Tiemens gaf geen krimp.
Met een 1 - 2 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

De tweede helft was amper begonnen of Steenwijk trainer Jan Boxum bracht zijn aanvaller Wenchell Keus voor verdediger Stan Groenink in de ploeg waarna de thuisploeg op zoek ging naar de gelijkmaker.
Beide teams schotelden het talrijke publiek een levendige aantrekkelijke maar ook een rommelige en chaotische wedstrijd voor.
In de 60e minuut moest Emmeloord doelman Stefan vd Werff tot het uiterste gaan om een inzet van Shane vd Horst te pareren.
Kort hierop kreeg vv Steenwijk een strafschop te nemen na een overtreding van de ijverige Remco Jonkman op Shane vd Horst.
Deze strafschop werd in de 62e minuut benut door Anne Baas voor de 2 - 2 gelijkmaker.

De Emmeloorders reageerden furieus en kregen via Maarten Dekkers, Harm van Wieren en Ronald Kleiker kansen om weer op voorsprong te komen. Helaas wist het blauwe diamant niet te profiteren van een misverstand in de Steenwijkse verdediging.
Een corner veroorzaakte een gigantische scrimmage voor het Steenwijkse doel waarbij inzetten van Harm van Wieren en Ronald Kleiker ternauwernood werden geblokt.
Aan de andere kant werd een harde kopbal van Steenwijk aanvaller Winchell Keus buiten bereik van de doelman door Marcel Westerhof van de doellijn gehaald.

Beide teams speelden nu vol op de aanval en kregen goede kansen, maar het was vv Steenwijk die in de 72e minuut op een 3 - 2 voorsprong kwam. Op aangeven van Robert vd Leij scoorde Lars de Boer van dichtbij de 3 - 2 voor de rood witten.
In een bloedstollende en spannende slotfase golfde het spel op en neer.
Voor de thuisploeg vonden Winchell Keus en Shane vd Horst de doelman van sc Emmeloord op hun weg waarna de blauwen zich opmaakten voor een hectisch wanhoopsoffensief.
Na een perfecte voorzet van Denny vd Zee werd Maarten Dekkers gevonden, maar het blauwe diamant kwam weer niet tot scoren en zag zijn inzet via onderkant lat uiteen spatten.
Een vrije trap van Gerke Schaap werd door doelman Marcel Tiemens onschadelijk gemaakt waarna een inzet van Gokhan Pala rakelings naast het doel ging.
Ver in blessuretijd leek Gerke Schaap de gelijkmaker te scoren, maar met een geweldige reflex hield Steenwijk doelman Marcel Tiemens zijn doel schoon waardoor vv Steenwijk deze wedstrijd met 3 - 2 weet te winnen.
Man of the match bij vv Steenwijk: doelman Marcel Tiemens
Man of the match bij sc Emmeloord: Harm van Wieren

Volgende week speelt sc Emmeloord in Sneek een uitwedstrijd bij de nummer twee LSC 1890. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur aan de Leeuwarderweg te Sneek.
Hieronder volgen de opstellingen van beide teams.