sc Emmeloord - vv Nieuweschoot 6 - 1 ( 4 - 0 )

In de 3e klasse Noord boekte sc Emmeloord een simpele en eenvoudige 6 - 1 overwinning op de laagvlieger vv Nieuweschoot uit Friesland.
Door deze ruime overwinning krabbelt de sc Emmeloord weer langzaam overeind en kan het stiekum weer naar boven kijken.
In een wervelende en flitsende 1e helft speelde het getergde sc Emmeloord alle frustaties en teleurstellingen van zich af.
De weergaloze doelpunten van Dennis Lanters en Gokhan Pala waren van grote schoonheid en om je vingers bij af te likken.
In de 2e helft kampte sc Emmeloord met gemakzucht en concentratieverlies waardoor men niet meer hetzelfde niveau kon halen, maar deze overwinning geeft vertrouwen voor de komende weken.

Stefan vd Werff, Harm van Wieren, Denny vd Zee ( Guido Vissers ), Maarten Ebbers, Wouter vd Velde ( Ronald Kleiker ), Sven Goos, Martin Holtmaat, Gerke Schaap, Gokhan Pala ( Sander Heimens ), Dennis Lanters & Adri Nugter.
Wissels: Guido Vissers, Ronald Kleiker, Sander Heimens, Bjorn Elijzen & Niels Boomsma.
Technische staf: Jan Boxum & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorgster: Monique Lanters
Grensrechter: Herman Vos

De scheidsrechter: Dhr. A. Achttien.
Toeschouwers: 100

De uitwedstrijd in Nieuweschoot ging destijds verrassend en onnodig met 3 - 1 verloren. De Emmeloorders laten het hele seizoen verzorgd en degelijk voetbal zien, maar lieten tegen de mindere ploegen dure punten liggen.
Om nu nog een rol van betekenis te spelen moet het team een goede serie gaan neerzetten in de 3e en laatste periode.
In de kantine van de sc Emmeloord hing een gelaten stemming waarbij de supporters hun teleurstelling met elkaar deelden.
Gaan we er nog wat van maken???? Kan het nog goed aflopen?
Onder begeleiding van opzwevende trancemuziek is het aftellen begonnen en galmt het dreuntje The Future is now over het prachtige sportpark De Ervenbos. Het is heerlijk ideaal voetbalweer en onder een stralend koud zonnetje komen de spelers het veld op.

Meteen vanaf de eerste minuut geeft sc Emmeloord zijn visitekaartje af en worden de gasten uit Nieuweschoot teruggedrongen en op eigen helft vastgezet. De thuisploeg draait de duimschroeven aan en creeert een enorm veldoverwicht met veel druk naar voren toe.
Een poging van Dennis Lanters is veel te zacht en een eenvoudige prooi voor de kleine doelman Jamie Temminck van Nieuweschoot.
De gasten uit Nieuweschoot nemen de verdedigende stellingen in en moeten alle zeilen bijzetten om zich staande te houden.
In de 6e minuut krijgt Dennis Lanters met een weergaloos doelpunt het publiek op de banken.
Deze behendige speler weet een bal te ontfutselen en in de loop mee te nemen om vervolgens van grote afstand de doelman van Nieuweschoot met een bekeken lobje te passeren voor de snelle 1 - 0 voorsprong.
Meteen vanaf de aftrap ontsteekt Emmeloord trainer Jan Boxum in grote woede omdat zijn ploeg nog in de wolken verkeert.
Doelman Stefan vd Werff komt gelukkig net op tijd zijn doel uit om een diepe bal te onderscheppen.
De reactie van trainer Jan Boxum heeft het team op tijd wakker geschud want vanaf dit moment neemt sc Emmeloord het heft stevig in handen.
Op het middenveld strooit architect Gokhan Pala met fluwelen passjes en worden regelmatig de vleugelspelers gevonden.
In de 12e minuut forceert Adri Nugter een corner waaruit sc Emmeloord op een 2 - 0 voorsprong zou komen.
Deze indraaiende corner wordt bij de 2e paal door Maarten Ebbers keurig teruggelegd op de inkomende Gokhan Pala die van dichtbij de 2 - 0 weet te scoren. In deze fase lijken de friezen helemaal te worden overrompelt, maar dan raakt plotseling verdediger Wouter vd Velde geblesseerd.
Het team speelt enige minuten met 10 man en in deze periode deelt vv Nieuweschoot een paar plaagstootjes uit.
Een vrije trap van Patrick Lacroix wordt door Toine Kattouw overgekopt en een schuivertje van Erwin Idzenga zeilt rakelings voorlangs.
Nadat Ronald Kleiker voor Wouter vd Velde in de ploeg is gekomen worden de friezen weer helemaal vastgezet en teruggedrongen.
In de 26e minuut scoort Gokhan Pala op fabuleuze en onnavolgbare wijze uit een vrije trap de 3 - 0 voor sc Emmeloord.
Deze fluwelen vrije trap verdwijnt met uiterste precisie in de bovenhoek.
Even later vind Adri Nugter de doelman van Nieuweschoot op zijn weg, maar in de 28e minuut is het weer raak en komt sc Emmeloord op 4 - 0.
Een voorzet op maat van Gokhan Pala wordt bij de 2e paal door Maarten Ebbers tegen de touwen gekopt voor de 4 - 0.
Het regende nog even kansen omdat Nieuweschoot niet bij machte was om iets terug te doen. De gasten hadden geen controle op het middenveld en liepen de gehele eerste helft achter de feiten aan.
Een mooie poging van Dennis Lanters schampte de lat waarna Adri Nugter en Gerke Schaap de doelman op hun weg vonden.
Deze kleine doelman Jamie Temminck van Nieuweschoot had enkele fraaie reddingen in huis en moest voor rust heel hoog springen om een crossbal te onderscheppen. Pogingen van Dennis Lanters en Ronald Kleiker leverden geen doelpunten op en met een 4 - 0 stand gingen we rusten.

Het publiek was tevreden met het frisse en wervelende spel van sc Emmeloord en keken alweer stiekum naar de ranglijst.
Er hing in de 2e helft een gevoel van gemakzucht en nonchalance over het team van de sc Emmeloord waardoor Nieuweschoot kansjes kreeg.
Een mooie voorzet van Erwin Idzenga was niet besteed aan Nicky ten Hoeve en werd ternauwernood tot corner verwerkt.
In de 51e minuut kwamen de friezen terug tot 4 - 1 na onoplettendheid in de Emmeloordse verdediging. Het was Nicky ten Hoeve die met een steekballetje Patrick Ventura vogelvrij voor het doel kon zetten waarna Patrick Ventura de hoek kon uitzoeken voor de 4 - 1.
De thuisploeg reageerde furieus door meteen vanaf de aftrap genadeloos toe te slaan voor de 5 - 1.
In de 52e minuut haalde Adri Nugter op volle snelheid de achterlijn om vervolgens Guido Vissers in staat te stellen om van dichtbij de 5 - 1 te scoren. Intussen kwam Sander Heimens voor Gokhan Pala in de ploeg.
Even later glipten Sander Heimens, Gerke Schaap en Dennis Lanters door de frieze verdediging, maar helaas speelden zij deze aanval niet goed uit.
Invaller Sander Heimens haalde regelmatig de achterlijn, maar helaas werden zijn voorzetten niet altijd goed begrepen.
De gasten uit Friesland verdienen een compliment omdat zij ondanks de grote achterstand toch bleven voetballen.
Er waren kleine kansjes voor Nicky ten Hoeve, Paul Spruitenburg en Jelmer Anema, maar zij hadden hun vizier niet op scherp staan.
Emmeloord doelman Stefan vd Werff zag er niet goed uit bij een indraaiende hoge bal, maar kon in 2 instanties net op tijd ingrijpen.
In de 80e minuut had Adri Nugter een mooie actie in huis om vervolgens Dennis Lanters te lanceren voor de 6 - 1.
Beide teams kregen nog een goede kans, maar Stefan vd Werff had geen moeite met een inzet van Adis Huremovic en aan de andere kant ranselde doelman Jamie Temminck een harde kopbal van Gerke Schaap uit zijn doel. Deze wedstrijd eindigt in een ruime en eenvoudige 6 - 1 overwinning voor de sc Emmeloord.

In deze wedstrijd kon je het gehele seizoensverloop van de sc Emmeloord aflezen omdat het team na een flitsende 1e helft ver weg zakte en erg moeizaam speelde in de 2e helft.
Het team herbergt veel kwaliteit en individueel goede spelers, maar staat veel te laag op de ranglijst.
De komende weken moet het team de punten gaan pakken om nog een rol van betekenis te kunnen spelen in de 3e klasse Noord.
Dit moet dan gebeuren tegen Steenwijkerwold, FC Assen en de Asser Boys.
Wij wensen de polderbewoners veel succes de komende weken en zijn er in de volgende thuiswedstrijd weer bij.