Heereveen - SC Emmeloord

11-03-2012 - Heerenveen brengt SC Emmeloord het eerste verlies toe.
Vol spanning en met veel supporters uit Emmeloord stond vandaag de topper tussen de nummers één en twéé op het programma. Aan Emmeloord kant was te merken dat de zenuwen meer parten speelde dan bij de thuisclub Heerenveen. Bal bezit was bij  Emmeloord goed maar voetballend onder de nummer tien van Heerenveen die als een dirigent zijn spelers op de goede plek zette hadden ze het betere van het spel.De eerste plaagstootjes en kansen  waren dan ook aan de kant van Heerenveen maar Patrick wist zijn doel schoon te houden. De grootste kans was toch voor Sportclub, D Lanters schoot op doel maar de keeper stompte de bal weg op het hoofd van G Pala maar die kopte net over. In de 25ste minuut wuift de scheidsrechter een buitenspel geval van de snelle spits weg en deze had geen moeite om de 1-0 aan te tekenen. Nog geen 10minuten later was een hele goede combinatie van Heerenveen het sein om Emmeloord op de knieën te krijgen en bij deze uitgespeelde kans werd het dan ook 2-0. In de rust moet er wat gebeurd zijn want op basis van inzet zagen we een heel ander Emmeloord dan voor de rust. Kleine en grotere kansen waren er voor onze spitsen waar D Lanters de beste kans had op de aansluiting. Vanaf de middenstip tot aan het strafschopgebied ging hij met de bal aan de voeten door maar buiten bereik van de uitstekende keeper schoot hij voorlangs Dan was het toch in de 57ste minuut, uit een vrije trap van M Bouhayouf die de bal panklaar legt op het  hoofd van Ibo Pala en de 2-1 stond op het bord. Twee wissels Tjalling voor Arjan en Jaap voor Denny, Harm naar voren schuivend om achterin één op één te gaan voetballen. Kansen te over en met de rug tegen de muur en Schoten van Tjalling die de keeper iedere keer weg wist te werken. Zes minuten werd er nog doorgespeeld voor blessure tijd maar Emmeloord moest de punten aan Heerenveen laten. Met 7 punten achterstand moet er heel wat gebeuren voor een kampioenschap maar de tweede periode is binnen handbereik en geef recht op de nacompetitie.