Zaalvoetbal Bekerprogramma KNVB

Woensdagavond werden weer de bekerwedstrijden van het district Noord afgewerkt. Vandaag was het FC Kraggenburg 1 die het in de poule samen met Zvv Urk 2 en sc Emmeloord/ Mar Seafood 1 moest gaan uitmaken welke ploeg er kans zou houden om verder te bekeren.

De 1e bekerwedstrijd van Mar Seafood 1 werd thuis tegen Urk nog in de laatste minuut beslist waardoor sc E'oord/ Mar Seafood 1 vanavond aan een punt voldoende heeft om door te bekeren.

Kraggenburg liet vanaf de 1e minuut duidelijk merken dat de punten niet zomaar mee te nemen waren en begon dan ook fel aan de wedstrijd. Kraggenburg verdedigde compact en liet de Emmeloorders het spel maken wat verrassend maar verdiend de 1-0 opleverde voor Kraggenburg. De organisatie was met regelmaat weg bij de Emmeloorders, zodat Kraggenburg vrij eenvoudig het spel kon overnemen met als resultaat dat de 2-0 snel werd gescoord.

Door deze snelle maar terechte voorsprong van het degelijk en goed spelende Kraggenburg was Emmeloord dus gewaarschuwd. Na overleg en wat aanpassingen liet Emmeloord de bal weer wat meer rondgaan ipv brengen. Apple boog in 10 min. tijd eigenhandig een 2-0 achterstand om in een 2-4 voorsprong.

Rust

Tijdens de rust zijn er wat positiewisselingen geweest en is het systeem aangepast. Na de slechte 1e helft van de Emmeloorders moest er in de 2e helft wat rechtgezet worden. In deze fase kort na de rust kreeg zowel Kraggenburg als Emmeloord kansen om te scoren. Kraggenburg speelde tweemaal een goed uitgevoerde counter net niet goed uit waar aan de andere kant Emmeloord met enig fortuin dat wel lukte, 2-5

Na de 2-5 leek het geloof bij Kraggenburg weg te ebben, waardoor Emmeloord nog wist te profiteren door o.a. Appie, Redouan en Adil wat uiteindelijk de 2-9 betekende. Emmeloord zocht nog naar de 10e treffer maar geloofde het eigenlijk wel. Als slot offensief scoorde Kraggenburg nog de 3-9 waarna de goed fluitende scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd.

sc Emmeloord/ Mar Seafood heeft zich als winnaar van de poule geplaatst voor de volgende ronde. Woensdag 30 oktober speelt sc Emmeloord 1 thuis tegen  Sporting Emmen in de Hoofdklasse H. De wedstrijd begint om 21:00 uur.