Udiros 4 - Emmeloord 5 1 - 1 Na strafschoppen Emmeloord verder

Wedstrijd verslag Zondag 20 Oktober 2013       Udiros 4 - Emmeloord 5        1-1 na strafschoppen gaat Emmeloord verder

Vandaag moesten wij voor de beker tegen Udiros 4 in Nieuwehorn.
We moesten om 8.30 uur vertrekken om daar om 10 uur te moeten voetballen.,
Dit was vragen om moeilijkheden bij Emmeloord 5.
En inderdaad, we waren er in eerste instantie met 10 man en later kwam onze elfde man opdraven.
Maar een grensrechter en een wissel zou toch wel fijn zijn.
Farid aan het bellen, maar op de een of andere wijzen liep het nu allemaal iets anders.

Daniel zou mee gaan, maar Riaz vertelde dat deze zwaar ziek lag met buik griep.
(grappig was toen ik na de wedstrijd naar huis fietste dat ik hem vrolijk fietsend met vrouw en kinderen inhaalde, dus de buikgriep zal erg mee gevallen zijn.)
Younes nam zijn telefoon niet op.
Dus met Farid naar Younes zijn huis gereden.
Younes had niet alleen zijn telefoon uit, maar ook de bel van zijn huis.
Na tien minuten maar weer gegaan.
Moessie had ondertussen Suber gebeld, maar die was zelfs zijn complete telefoon kwijt zoals later bleek.
Maar we zijn naar zijn huis gereden en op de een of andere wijze is het Moessie gelukt hem wakker te krijgen.
Uiteindelijk 20 minuten later scheurden we naar Heerenveen.

Farid spaarde het gas pedaal niet.
Wat onderweg nog een leuk moment gaf.
Ik kreeg op mijn iphone een bericht binnen en dan flitst de telefoon ook.
Het viel mij niet op omdat ik daar aan gewend ben, maar Farid ging stevig in de remmen en
ondertussen om zich heen kijkend waar de flitser stond.
Achter uit de auto klonk ook…. Ik zag de flits ook…
Farid maar niet langer in onzekerheid laten zitten en verteld dat mijn telefoon de flits veroorzaakt had.

Op tijd waren we in Nieuwehorn en daar bleek dat ze in Udiros een nieuw elftal op de been hadden gebracht voor deze beker wedstrijd.
Het waren allemaal mannen van ca 25 jaar en bloed fanatiek.
De wedstrijd begon stipt op tijd en we kwamen er direct achter dat hun echt wilde winnen.
Wij waren begonnen met een 4 3 3 Systeem en dat was niet goed.
De hele eerste helft hadden hun een zwaar overwicht op het middenveld.
Hun spitsen waren slim en liepen niet in de diepte, maar over de breedte en kregen van het vrije middenveld steeds de steekballen.
Farid, Moessie en Bekir hebben zich echt een ongeluk gelopen om deze snelle mannen in toom te houden.
Het was na een minuut of twintig dat hun weer alleen voor de keeper kwamen en dit keer miste ze niet 1 - 0

Het was onze gele Panter Riaz die overigens een meer dan uitstekende wedstrijd keepte.
Het team had net in splinter nieuwe handschoenen geïnvesteerd en dat was geen slechte investering.
Hadden we de afgelopen weken last van flinke Vermeertjes, vandaag was hij werkelijk super.
nadat de bal was terug gespeeld op Riaz gaf hij een strakke lange bal op Nabil.
De bal viel precies over de verdediging en Nabil pikte die bal schitterend op en ging als een haas richting het doel van de tegenstanders.
Hij gaf de keeper geen enkele kans en het was een paar minuten na hun opening goal al weer 1-1.

Toch kwamen wij er de hele eerste helft niet aan te pas.
Onze aanvallers bleven voor hangen en onze verdediging bleef wachten op de volgende aanval en hierdoor kregen hun alle mogelijkheid de wedstrijd te maken.
Door excellent keepers werk van Riaz en een flinke dosis geluk hielde we het op 1 -1 tot de rust.

In de rust heeft Farid de opstelling wat gewijzigd en is Karim van de voorhoede terug naar het middenveld gehaald
en zijn we 4 4 2 gaan spelen.
Karim is wat anders als Mo, hij is wat langzamer en daardoor zoekt hij de man niet op, maar ging de bal rond spelen.
Ook Subert en vooral Bekir deze goed mee met het rond spelen en hierdoor ontstond er bij ons veel meer vertrouwen.

In de eerste helft liepen wij met de bal, hierdoor konden de spelers van Udiros gewoon op ons wachten en dat kost veel minder energie
dan achter de bal aan te moeten rennen en juist dat moesten ze in de tweede helft doen.
De wedstrijd was totaal verandert. wij tikten en hun liepen.
Nu bleek dat ze niet zo goed waren, de snelle angel was er uit.
Het middenveld was nu aan ons en Adil kreeg regelmatig de bal.
Jammer genoeg hadden ze een grensrechter die voor alles vlagde en de scheidrechter floot daarop.
Maar dank zij Riaz die ook in de tweede helft nog een paar ballen netjes pakte bleef het 1 - 1 en moesten strafschoppen de beslissing gaan brengen.,

Karim, Mo, Farid, Nabil en Adil waren bij ons aangewezen voor het nemen van de strafschoppen.

De eerste strafschop werd genomen door Udiros en die vent schoot hem werkelijk exact in de kruising. 1 - 0
Het was Mo die daarop de strafschop netjes binnen schoot 1 - 1
Toen kwamen de zeven minuten van Riaz.
Onze grote Gele bal stond dreigend in het midden van zijn goal en de speler van Udiros was zo onder de indruk dat Riaz hem kon pareren en het bleef 1 - 1
Hierna nam Karim de strafschop en die nam de strafschop met heel veel klasse.
Hij wachtte tot de keeper de hoek koos en hij schoot hem heel beheerst in de andere hoek… klasse  1-2 voor ons.
Riaz toonde zijn klasse door ook de volgende strafschop van Udiros te stoppen 1 - 2 voor ons nog
en Farid nam de strafschop iets te lief en ook die werd gestopt….. 1 - 2 voor ons
Het was weer Riaz die ook de derde strafschop stopte voor ons…… 1 - 2 met 4 strafschoppen door hun genomen…….
Nabil nam onze vierde strafschop…..
Nu is Nabil soms echt gestoord in het veld, hij haalt soms waanzinnige dingen uit….
Iedereen hield hun hart vast….
Maar hij nam de strafschop niet met een Panenka of hoog in het kruis of hard door het midden….
maar hij nam hem strak, hard en zakelijk perfect in de hoek……. 1 - 3
Adil keek wat droevig, want hij hoefde geen vijfde strafschop meer te nemen…..
Emmeloord 5 is door naar de volgende beker ronde…