SC Emmeloord wint in Jubbega dankzij Dennis Lanters

Jubbega - SC Emmeloord 3-5
JUBBEGA - SC Emmeloord begon goed in Jubbega en had vanaf het begin ook de beste kansen. Dennis Lanters maakte een voortreffelijke hattrick binnen 20 minuten waarbij nummer drie wonderschoon was.
Na de tweede van Lanters kreeg de thuisclub een goedkope strafschop om weer in de wedstrijd te komen de bal werd feilloos achter Van der Werf geschoten. Direct hierna een goede aanval waar Pala aan de basis stond en Lanters van 20 meter stijf de kruising in schoot. 3-1 en rust.
Lanters werd vervangen door Boundnatie omdat hij licht geblesseerd was. Emmeloord moest het binnen een kwartier afmaken maar de 4-1 viel niet. Waar de polderbewoners zat mogelijkheden lieten liggen met uitstekend voetbal. Uit het niets kwam Jubbega weer in de wedstrijd en maakte in de 70e minuut er 2-3 van. Gelukkig voor Emmeloord viel de vierde snel achter de aansluittreffer van Jubbega. Kleiker maakte er 2-4 van.
Boundnatie die ook al een goede actie bij de vierde goal had, had nu weer een goede voorzet op Schaap die met een prachtige volley de 2-5 maakte. Er had meer in gezeten maar de scherpte ontbrak in de laatste 10 minuten. Wielinga speelde een puike pot maar maakte in de 93e minuut een stomme fout waar bij de thuisclub nogmaals een strafschop kreeg 3-5. Ook deed de 18 jarige Luuk Kappers voor het eerst mee in het eerste en speelde een goede wedstrijd.
Door puntverlies van de koplopers kruipt Emmeloord mooi naar boven.