Cambuur 1 - sc Emmeloord/ Mar Seafood 1

Woensdag 9 oktober stond de kraker op het programma in de Hoofdklasse H.
Cambuur kreeg de Polderbewoners uit Emmeloord op bezoek. Na de zeperd van vorige week van Cambuur tegen Dalen waar met 10-3 verloren werd, had Cambuur dus nog wat goed te maken.

Emmeloord trapte af en nam gelijk het initiatief onder leiding van de Gebr. Boundati. Het slot achterin werd verzorgd door Van Veen. Cambuur liet al vrij snel zien dat de punten niet makkelijk mee te nemen waren uit Ljauwert. Cambuur zette veel druk en deelde wat speldenprikken. De 0-1 kwam voort uit een actie van Bram Boundati die door Hafid Boundati keurig werd afgerond.

Cambuur schrok van de bliksemstart van de polderbewoners en ging gelijk op zoek naar de gelijkmaker die niet lang op zich liet wachten. Een mooie aanval door Cambuur werd hard ingeschoten 1-1

Cambuur zette druk en Emmeloord wist zich daar geen raad mee waaruit bij de 2e paal na een actie de 2-1 werd gescoord. Het duel kende een vrij fysiek karakter, de duels werden vol aangegaan wat ook resulteerde in een gele kaart met tijdstraf voor Cambuur. EMMELOORD speelde met een man meer situatie het keurig uit wat de 2-2 tot stand bracht. Het meegereisde publiek liet zich veelvuldig horen op hun toeters en vuvuzela's. Door het fanatieke meegereisde supporterskern werd Emmeloord wat gemakkelijk. Cambuur strafde dat genadeloos af door prima combinaties dwars door de verdediging van Emmeloord, 3-2!

Rust

In de rust werd afgesproken Cambuur het spel te laten maken en ze ''op te vangen" De verdediging van de polderbewoners stond nu zo sterk als een huis. Via 2 counters speelde Emmeloord dit perfect uit. De 2e punter was een prachtige aanval waar 4 Emmeloorders bij betrokken waren met individuele actie acties van Bram Boundati en een hakbal van Hafid Boundati was het uiteindelijk Daniel van Veen die hard en beheerst bij de 2e paal de 3-4 tot stand bracht. De uiteengereten verdediging van Cambuur wist zich de 2e helft geen raad met Emmeloord.

Door een overtreding van Hafid Boundati kreeg Emmeloord een gele kaart met tijdstraf. Met nog 10 min. te spelen en een man minder maar met een voorsprong van 3-4 drong Cambuur aan. Emmeloord kantelde goed waardoor Cambuur moeite had een gaatje in de verdediging te vinden. Uiteindelijk werd een bal niet goed uitverdedigd waardoor Cambuur toch het overal wist uit te drukken in de 4-4 op het scorebord.

Met nog 4 min. Spelen en een 4-4 stand tegen kampioenskandidaat uit Ljauwert wilde Emmeloord het punt koesteren. Door solide te verdedigen en te loeren op de counter wilde Emmeloord nog wat proberen. Het fysieke duel werd menigmaal stilgelegd door de prima fluitende scheidsrechter. Vrije trappen van beide teams leverden niets op.

Met nog 1.20 min. Op de klok wilde Emmeloord het duel professioneel uitspelen en het punt meenemen uit Ljauwert. Tot plots na balverlies op het middenveld van Cambuur Emmeloord er razendsnel vandoor ging, met nog en 15 tal sec. Op de klok, het onmogelijke gebeurde! Emmeloord scoorde in de laatste secondes van het duel de winnende treffer 4-5!

Door deze zwaarbevochten overwinning op een zeer sterk Cambuur is Emmeloord/ Mar Seafood 1 nu gedeeld koploper in de Hoofdklasse H

Volgende week 16 okt treft Emmeloord Kraggenburg in de Beker, bij winst zal Emmeloord doorgaan naar de knockoutfase.