5e competitiewedstrijd Urk C3 - SCE C1 zaterdag 12 oktober 2013

Vandaag stond op papier de zware uitwedstrijd tegen het altijd lastige Urk C3 op het programma.
SCE de huidige nr 1 zonder puntverlies en Urk op nr 2 met 3 punten minder.
De eerste 10 minuten was het aftasten geblazen voor beide partijen,  In de 8e minuut geeft
Chris een uitstekende voorzet op Luuk, helaas deze stond net buitenspel.
Dan breekt de 10e minuut aan, Luuk geeft nu een beste pass op Han, in 1e instantie
was het doel niet te vinden maar in 2e instantie weet Han de bal met een rolletje binnen
te werken 0-1 voor SCE, een fijne opsteker al was er een beetje geluk bij.
Chris voor de verandering als middenvelder  kopt de bal bijna binnen de touwen
en bij de 2ekans gaat de bal over. Ja ook dit beheerst hij.
In de 13e minuut krijgt Urk een corner, waar niets uitkomt, Urk blijft in balbezit en een
nieuwe corner wordt genomen, maar deze bal gaat aan iedereen voorbij.
In de 15e minuut neemt Robbie een vrije trap welke bij Otis terecht komt, echter de keeper
vangt. In de 18e minuut krijgt Urk opnieuw een corner, deze bal wordt perfect weggewerkt
door Lucas. De verdediging was vandaag opperbest, waarbij Koen echt uitblonk.
Een prachtige combinatie tussen Han en Chris brengen de bal bij Luuk en met een mooie boogbal
gaat de bal prachtig over de keeper het net in, klasse doelpunt.
En dus in de 24e minuut is de stand 0-2, ongekende luxe voor een wedstrijd (op) in Urk.
Even later weer een super actie van Luuk hij omspeelt een aantal verdedigers en speelt
de bal naar Otis, helaas de grens vlagt voor buitenspel. Goeie actie.
Dan na een verdedigingsfout van de verdediging van Urk krijgt Han nog een goeie kans op de 0-3, de keeper was er net op tijd bij.
Uit een corner vlak voor rust, is het bijna 1-2 echter Tim redt uitstekend
Het rustsignaal is daar, en er wordt echt door iedereen keihard gewerkt, en eerlijk is eerlijk
Urk valt me wat tegen.

De 2e helft  Robbie, Han en Jason maken plaats voor Stefan, Natan en Merijn.
In de 3e minuut een pass van Otis op Stefan, helaas vangbal keeper, even later een
uitstekende pass van Chris op Merijn deze legt de bal panklaar voor Otis en deze rond in de
4e minuut prima af 0-3.
De ene na de andere aanval van SCE. Een aantal beste kansen  voor Merijn ,Mark.
Dan een overtreding op Otis een vrije trap wordt genomen door Melvin, een ingooi blijft over
Urk komt er nog maar sporadisch uit en zijn zeker niet gevaarlijk. In de 15e minuut een wereld kans
voor Otis, maar deze schiet de bal naast. En dan Merijn speelt en kapt zo’n beetje de hele
verdediging uit (Messi???)  krijgt de bal ook nog voor bij Otis , dit keer gaat de bal naast.
Otis krijgt 2x achter elkaar een kans bij de 2e poging weet de keeper de bal nog net over het doel
te liften, Lucas zet even later de bal voor op Stefan, maar met een snoeihard schot gaat de bal over.
10 minuten voor tijd probeert Urk het nog even, een vrije kans op een doelpunt wordt niet benut\door Urk, onze keeper Tim stond er ook nog, vandaar geen doelpunt.
Niet veel later krijgt Han een terechte waarschuwing voor natrappen op een speler van Urk,
De scheids  heeft Han gespaard en hij mocht op het veld blijven staan. Dan heeft Merijn
bijna een doelpunt te pakken, maar een verdediger van Urk, weet nog net de bal van de achterlijn\te halen. We zijn aangekomen in de 30e minuut, Stefan geeft een super pass op Han en deze schiet
prachtig de 0-4 binnen. Dan legt Urk zich er nog niet bij neer, en breekt nog een keer uit, maar ja
Chris is wederom de reddende engel en maakt deze aanval onschadelijk. Tot het laatst toe
Blijft SCE hard werken, met in de slotfase nog een paar uitstekende acties van Koen, Natan, Merijn
en Han. En dan klinkt het eindsignaal, de meeste concurrenten zijn nu afgedroogd en we staan echt
los van de nr2 met 15 punten uit 5 wedstrijden, Man of the match waren, Koen en Lucas.
Na afloop kregen de jongens hun welverdiende patat van de trainer Marlon. Op naar de volgende
wedstrijd dit keer een bekerwedstrijd tegen Flevo boys C5. Tot de volgende keer super gedaan.