3e competitiewedstrijd Ens C1 - SCE C1 zaterdag 28 september 2013

Vandaag moesten we aantreden tegen Ens C1, dat na 2 wedstrijden de volle winst had
behaald, dus we waren gewaarschuwd.
Vandaag geen geblesseerden, dus konden we in ons sterkste team aantreden.

De eerste paar minuten is het aftasten voor beide partijen.
In de 4e minuut een goeie pass op Merijn, deze zet op zijn beurt de bal voor op Han
echter Han schiet net naast de goal. Jason pikt behendig de bal af van Ens, en passt
op Han, maar deze reageert net te laat, weg kans. De keeper van Ens wil de bal uittrappen,
maar deze bal wordt onderschept door Merijn, maar hij komt er niet door.
In de 8e minuut een corner voor SCE, Han neemt deze corner, en deze komt uitstekend
bij Mark terecht, deze bedenkt zich geen moment en schiet beheerst de 0-1 binnen de touwen.
In de 10e minuut krijgt SCE weer een corner, en ook deze bal komt bij Mark en deze tikt de
bal perfect binnen 0-2. In de 13e minuut versiert Han weer een corner, en kijk daar is Koen ook
mee naar voren en als een katachtige wint hij het duel van een middenvelder van Ens, ook
hij schiet de bal door naar Han, en SCE krijgt weer een corner, en daarna nog een, de laatste bal wordt door Otis op de goal gekopt, maar de keeper vangt de bal.
In de 17e minuut komt Merijn oog in oog met de keeper van Ens, maar de keeper vangt de bal.
Ondanks dat de stand 0-2 is, lijkt het erop dat er nog veel meer inzit voor SCE, maar dan moet er wel
wat strakker en nauwkeuriger gespeeld worden. Na de20e minuut komt Ens niet meer op de
helft van SCE. Robbie loopt ook prima te voetballen  en weet de bal scherp te passen op Merijn,,
Deze weet op dit moment geen uitweg en levert de bal simpel in.
Er volgen weer 3 corners op rij, 1 daarvan wordt te zacht door Otis gekopt en keeper vangt.
Ens komt er in de 25e minuut ook even uit, maar krijgt geen enkele bal onder controle.
Het is dat Chris zo verschikkellijk hard kan lopen, hij loopt alles en iedereen er uit en lost daar iedere
keer weer alles mee op, maar we moeten achterin wel attent blijven.
Dan een goeie actie van Mark, hij speelt scherp op Merijn, maar op een of andere manier wordt
dit afgefloten agv buitenspel. In de 30e minuut krijgt Ens vrije trap vlak voor het penaltygebied van SCE na een overtreding van Chris, maar de bal gaat naast de goal van Tim. Vlak voor rust nog\een uitstekende actie van Jason op Han, corner blijft over, dan klinkt het eindsignaal. Rust 0-2
Had wel 0-6 kunnen staan, maar wie weet de 2e helft.

Stefan komt erin en in de 2e minuut krijgt hij een kans, had de bal over kunnen spelen, maar besluit zelf
te schieten, corner rest. In de 8e minuut wordt Jason op een vieze manier gevloerd op een wat te lompe
manier, gelukkig houdt hij er niets aan over, maar wordt wel gewisseld. Ook Luuk is er in de 2e helft
ingekomen, en een voorzet van achteruit komt bij Luuk, deze haalt maar eens uit, maar de bal gaat
maar net over. Ens is nog niet van plan zich bij de achterstand neer te leggen en is ook steeds meer op de Hhlft van SCE, maar echt gevaarlijk wordt het niet voor SCE. Dan neemt Luuk vanaf de middellijn de bal mee en met alle rust haalt hij uit en de bal gaat keurig over de keeper van Ens in het netje 0-3 in de 14e minuut. Weer even later kapt Luuk een aantal spelers uit, maar er stond niemand die doelgericht
kon afronden. In de 18e minuut een beste kans voor Ens, een spits schiet, maar Tim kan nog net de bal
naar zich toe grissen.  Persoonlijk vond ik, dat de 2e helft geen schim was van de 1e helft,
Maar dat hoeft misschien ook niet bij een 0-3 voorsprong. Weer even laster een beste bal van Mark op
Luuk  de eerste keer pakt de keeper de bal, de 2e keer schampt de bal op zijn slof en gaat net naast.
In de 29e minuut een goeie pass van Chris op Luuk, en Luuk weet er vandaag raad mee, want de bal\
verdwijnt in de linkerhoek 0-4. In de 32eminuut  een loepzuivere pass van Lucas op Luuk en deze
scoort dan een ware hattrick 0-5. Het is nu duidelijk dat Ens zich neer heeft gelegd bij de nederlaag.
In de slotminuut een beste bal van Natan op Otis en vlak voor eindsignaal maakt Otis de 0-6.
Al met al een verdiende overwinning, er is hard gewerkt het kan allemaal wat nauwkeuriger want het
had net zo makkelijk 0-6 in de 1e helft kunnen zijn. En dus 0-10 einduitslag. Maakt niet uit
a.s zaterdag thuis tegen Heerenveen C3, deze staan 3 punten achter ons, maar 1 wedstrijd minder gespeeld. (Als het doorgaat, dat is op dit moment nog niet bekend. Succes alvast