SCE F3 - DESZ

12-05-2012 - de f-jes en de ouders moesten vroeg op; om 8.30 uur moest iedereen aanwezig zijn op het terrein van sc Emmeloord om om 09.00 uur te voetballen tegen DESZ. Alle 10 spelers van F3 waren keurig op tijd aanwezig. De F3-tjes hadden zich snel aangekleed en renden naar het hoofdveld om al vast warm te worden. De scheidsrechter was ook mooi op tijd aanwezig, maar van de ploeg uit Zwartsluis was nog geen enkele speler te bekennen. Inmiddels werd het 9.15 uur en helaas nog steeds geen tegenstander, teleurstelling alom bij de spelertjes en Emmeloord-aanhangers. Wat nu, waarom is de tegenstander niet op komen dagen? Jongens en Meisje allen teleurgesteld, er kwam echt geen tegenstander, dus er kon niet gevoetbald worden. “Jongens we gaan weer naar de kleedkamer, want de tegenstander komt vandaag niet,” zei Dennis. Er kwamen allemaal protesten van onze ploeg, gelukkig kwamen Dennis en Tom op een goed idee. “Weet je wat we doen; we vragen de papa’s en opa of zij tegen de onze F3-tjes een wedstrijdje willen voetballen.” Natuurlijk wilden zij wel tegen deze ‘ukkies’ voetballen, ze konden ze wel een lesje leren, dachten de papa’s en opa. 11 voetballertjes tegen 7 grote mannen, dat wordt een makkie. Maar dat viel toch wat tegen, want de ukkies waren sneller en fanatieker dan die grote mannen. Het duurde dan ook niet lang of de papa’s en opa stonden met 1-0 achter, (was wel een buitenspel doelpunt, hoor), dus dat viel toch wel even tegen. Maar tegen 11 echte goed getrainde voetballers met een uitstekende conditie valt toch wel moeilijk te voetballen. Toch lieten de echte mannen zich niet kisten en maakten bijna een doelpunt, maar helaas ging het schot net naast. En opnieuw gingen de jongens er snel vandoor en maakte weer een doelpunt 2-0! De grote mannen (waar waren de moeders?) lieten zich niet kisten en gingen er hard tegen aan en zo werd toch eindelijk een tegendoelpunt gescoord. Stand: 2-1. “Kom op, nog even doorzetten dan staan we gelijk,” riep de ene papa naar de andere en hij vergat de bal mee te nemen zodat een F3-tje weer een doelpunt kon maken. Stand: 3-1. De laatste 5 minuten (ik had nog gehoopt op een pauze, maar die kwam maar niet), leek het wel of de F3-tjes sterker werden want de grote mannen kregen geen enkele kans meer .
Bij het penalty schieten hebben wij lekker wel gewonnen!  Wat ik wel geweldig vind om te zien, is dat het hele team steeds beter en fanatieker wordt. Dat is een compliment aan de voetballers en de trainers.
 DESZ is niet komen opdagen omdat zij dachten dat de wedstrijd om 10.30 zou beginnen hoorde ik later. Dat betekent dat Emmeloord F3 met 5-0 (leuke stand, toch?) heeft gewonnen en weer 3 punten erbij heeft gekregen.  Woensdag a.s. gaan jullie een inhaalwedstrijd spelen tegen Ens , veel succes en natuurlijk winnen!

Opa Ger van Tamas