Verslag sc Stadskanaal - sc Emmeloord

sc Stadskanaal  -  sc Emmeloord   4-1  ( 1-1 )

Er komt voorlopig nog geen einde aan het sluimerende uitsyndroom.
Ondanks een redelijke en veelbelovende eerste helft gaan de polderboys na een onthutsende slechte tweede helft met 4-1 onderuit bij subtopper sc Stadskanaal.
Door deze teleurstellende 4-1 nederlaag staan de Emmeloorders  op een zorgelijke 11e plek en is er veel werk aan de winkel voor de technische staf.
In een gelijkopgaande eerste helft toonden de Emmeloorders karakter en veerkracht, maar hier was in de tweede helft niets meer van te zien.
Slechts vier spelers van sc Emmeloord haalden een voldoende en dit was niet genoeg om een goed resultaat te halen.
Een voetbalverslag boordevol communicatieproblemen, schoonheidsfoutjes en een gebrekkige wedstrijdinstelling.

De opstelling van sc Stadskanaal:
Harold Koster, Erik Kok, Bryan Anandakumar, Robert Oosting, Robbert Pals, Hidde Jan Hidding ( 86e Thom Bos ), Sten Vos, Niek van der Woude, Ron Lohuis ( 80e Robin Boerhof ), Jeffrey Bakker ( 72e Leon Bos ) en Tristan Rotman.
Wissels: Leon Bos, Thom Bos, Robin Boerhof en Patrick Pieterman.
Trainer: Rick Slor
Gele kaart: Ron Lohuis
Overige staf: Wout Geerlings en Henk Hoogland.
Verzorger: Menno Schreuder.
Assistent scheidsrechter: Dhr. H. Kuiper.

Ruben Doorn, Remco Jonkman, Harm van Wieren, Gokhan Pala, Rick Sliep, Guido Vissers ( 78e Wouter Spit ), Jeroen Sipma ( 68e Bastian Tabak ), Mart Matthijssen, Gerke Schaap, Emiel de Vries en Rik Beekman ( 45e Hans Langedijk ).
Wissels: doelman Niels Boomsma, Wouter Spit, Bastian Tabak en Hans Langedijk.
Gele kaarten: Rick Sliep en Harm van Wieren.
Afwezig: Maarten Ebbers, Wiebe Koopmans, Koen Boneschansker, Robin Elsinga, Tim Schaafsma en Mark Staal.
Trainers: Arnold Roossien, Dennis Lanters en Jan Arjen Kooi.
Teammanagers: Klaas Huisman en Herman Vos
Verzorgster: Arianne Bruin
Assistent scheidsrechter: Peter Post.
De scheidsrechter: Dhr. H. Mulder.

Een superlange busreis naar het noorden!
Vooraf zat de stemming er nog aardig in toen het nieuws doorsijpelde dat de boys van het tweede elftal met 1-2 bij vv Hoogeveen hadden gewonnen.
Na een lange maar ook supergezellige reis met de Marionbus wachtte ons een allerhartelijkst ontvangst bij het gastvrije Groningse Stadskanaal.
Tijdens een indringende wedstrijdbespreking had de trainer alle puntjes op de i gezet en het team bemoedigend toegesproken.
Onder een kleurrijke en heldere regenboog kon er worden afgetrapt op het sfeervolle sportpark Pagedal.
Bij de thuisclub stond wegens een nijpend keepersprobleem de 44 jarige veteraan Harold Koster op doel.

Onder grote druk!
Met de lichtgeblesseerde Wouter Spit op de bank begonnen de polderboys enigszins onrustig en nerveus aan de eerste helft.
De thuisclub voerde het tempo op en zette sc Emmeloord meteen onder zware druk.
Het team oogde onrustig en moest meteen alle zeilen bijzetten om de aanvalsgolven van Stadskanaal te onderscheppen.
De polderboys waren van goede wil, maar kwamen telkens een stapje tekort en waren niet scherp en fel genoeg in de onderlinge duels.
Met name de verdediging oogde onzeker en chaotisch waarbij de Emmeloorders een aantal keren door het oog van de naald kropen.

Een haperende communicatie!
In de 5e minuut deed zich het eerste communicatieprobleempje voor toen Gokhan Pala de bal terug wilde koppen op doelman Ruben Doorn die deze bal in totale paniek over de zijlijn schoot.
Vanaf dit moment haperde het onderlinge vertrouwen en was het telkens alle hens aan dek in de Emmeloordse verdediging.
Met name bij de indraaiende corners en hoge voorzetten van sc Stadskanaal hielden de supporters van sc Emmeloord hun adem in.
Nadat een schot van Ron Lohuis rakelings over zeilde moest doelman Ruben Doorn in actie komen om Jeffrey Bakker en Tristan Rotman van het scoren te houden.
Gaandeweg volgde het herstel en kwamen de Emmeloorders beter in de wedstrijd.
Met name Rick Sliep, Guido Vissers en Remco Jonkman probeerden nu een tandje bij te zetten.

De eerste kansjes voor sc Emmeloord!
Rond de 15e minuut ging het felle beginoffensief van Stadskanaal liggen en kropen de polderboys uit hun schulp.
Het leverde meteen een paar kleine kansjes op waarbij een schot van Gerke Schaap ternauwernood tot corner werd verwerkt.
In de 16e minuut deed zich de eerste grote kans zich voor toen uitblinker Guido Vissers een fraaie actie aan de zijlijn liet zien.
De perfecte voorzet van Guido Vissers werd bij de eerste paal door Emiel de Vries op zijn pantoffel genomen, maar in kansrijke positie zeilde het schot rakelings naast.
Kort hierop tastte de Groningse doelman volledig mis toen Jeroen Sipma met een steekbal Gerke Schaap op avontuur stuurde, maar niemand wist van dit slippertje te profiteren.
In de 25e minuut vond Gerke Schaap opnieuw doelman Harold Koster op zijn weg waarna de thuisclub zich weer voorin liet zien.

De voorsprong voor Stadskanaal!
Halverwege de eerste helft leken de Emmeloorders hun organisatie onder controle te hebben of plotseling sloop er opnieuw onzekerheid en onrust in het team.
Een kopbal van Gerke Schaap ging naast het doel waarna de Groningers er weer gevaarlijk uitkwamen.
Met name bij balverlies in de omschakeling sloten de linies niet goed op elkaar en kwam Stadskanaal er gevaarlijk en dreigend uit.
In de 32e minuut kwamen de veentrappers via een kopbal van Hidde Jan Hidding op een 1-0 voorsprong.
Nadat een venijnig schot van Ron Lohuis met de nodige moeite door Ruben Doorn uit zijn doel werd geranseld kreeg de verdediging de bal niet goed weg waarna Ron Lohuis deze bal opnieuw kon oppikken.
Vanaf de achterlijn gaf Ron Lohuis de perfecte voorzet op de inkomende Hidde Jan Hidding die met een rake kopbal toesloeg voor de 1-0 voorsprong voor Stadskanaal.
De Emmeloordse verdediging stond hier niet goed op te letten.

De snelle gelijkmaker!
Meteen vanaf de aftrap gingen de polderboys op zoek naar de gelijkmaker en deze viel in de 36e minuut toen de doelman van Stadskanaal een hard schot van Jeroen Sipma niet onder controle kreeg.
In de rebound scoorde Emiel de Vries met een intikker de 1-1 gelijkmaker.
De blauwe supporters geloofden er weer in en veerden overeind toen in de 38e minuut Gokhan Pala met een snelle vrije trap Gerke Schaap in stelling bracht.
Oog in oog met de Groningse doelman leek Gerke Schaap de polderboys op voorsprong te brengen, maar in kansrijke situatie ging het schot rakelings naast.
Dit was de ultieme mogelijkheid voor sc Emmeloord om met een voorsprong de rust in te gaan.

Een hoopvolle 1-1 ruststand!
Aan de andere kant moest doelman Ruben Doorn in actie komen om een schot van Sten Vos en een kopbal van Jeffrey Bakker onschadelijk te maken.
Er was nog enige oponthoud doordat sommige spelers een blessurebehandeling nodig hadden en ook het hoofd van Guido Vissers weer eens als schietschijf werd gebruikt.
Onze criticaster maakte zich grote zorgen en riep nu luidkeels dat het jachtseizoen op de Emmeloordspelers is geopend en kreeg de lachers op zijn hand toen hij de spelers met aangeschoten wild vergeleek.
Na een redelijke eerste helft gingen we met een hoopvolle 1-1 gelijke stand rusten op sportpark Pagedal.

De Italiaanse Modus!
In de rust riep Gokhan Pala de supporters toe dat het allemaal goed zou komen nu het team in de Italiaanse modus zou gaan spelen.
Trainer Arnold Roossien bracht na rust airforce Hans Langedijk voor de uitgebluste torpedo Rik Beekman in de ploeg.
Van deze Italiaanse speelstijl was weinig te merken want het was de thuisploeg die het initiatief nam en de aanval koos.
Met name Tristan Rotman, Jeffrey Bakker en Ron Lohuis waren constant een ware plaag voor de Emmeloordse verdediging.
Nadat doelman Ruben Doorn alles uit de kast moest halen om Jeffrey Bakker van het scoren te houden was er een kansje voor Gerke Schaap, maar diens hoge bal werd door de Knoaller doelman Harold Koster tot corner verwerkt.

De voorsprong voor sc Stadskanaal!
In de 55e minuut ging het blauwe schaap gruwelijk in de fout door totaal onnodig de bal bij de tegenstander in te leveren.
De omschakeling haperde weer eens bij sc Emmeloord en met een steekbal werd de grillige spits Jeffrey Bakker vogelvrij voor het Emmeloordse doel gezet.
Heel koelbloedig passeerde Jeffrey Bakker doelman Ruben Doorn door de bal snoeihard tegen de touwen te schieten voor de 2-1 voorsprong voor sc Stadskanaal.
In de 60e minuut ging het opnieuw drastisch fout in de Emmeloordse verdediging.
Bij een diepe bal dwars door het centrum twijfelde en weifelde doelman Ruben Doorn die deze bal pardoes door een eigen verdediger voor zijn handen zag worden weggekopt.
Het was aanvaller Sten Vos die alert reageerde en op simpele wijze met een intikker de 3-1 op het scorebord bracht.
Vanf dit moment was de wedstrijd gespeeld en liepen de polderboys achter de feiten aan.

De laatste stuiptrekkingen!
Met de moed der wanhoop trokken de Emmeloorders ten strijde om nog iets van deze wedstrijd te maken.
De bende van vier Mart Matthijssen, Guido Vissers, Gokhan Pala en Remco Jonkman probeerden het team op sleeptouw te nemen, maar de echte overtuiging en scherpte was er niet meer.
Deze bende van vier vonden geen aansluiting met de frontlinie en zagen al hun intenties op niets uitlopen.
Met name de voorhoede oogde statisch en voorspelbaar en wist in de tweede helft niets meer te creeeren.
Mooie pogingen van Gokhan Pala eindigden in het zijnet of gingen over het doel, maar het was vechten tegen de bierkaai.

Omzettingen en wissels!
Trainer Arnold Roossien bracht nog Bastian Tabak en Wouter Spit voor Jeroen Sipma en uitblinker Guido Vissers in het dolende team, maar deze wissels konden ook het verschil niet meer maken.
De trainer van Stadskanaal kon het zich veroorloven om zijn sterspelers Jeffrey Bakker en Ron Lohuis naar de kant te halen.
Onze assistenttrainer Dennis Lanters is altijd de rust zelve, maar trok  nu ook zijn mond open wat niet door de scheidsrechter op prijs werd gesteld waarop Dennis Lanters achter de afrastering werd gestuurd.

De slotfase!
In de slotfase was het chaos troef en een complete paniek en wanorde in de Emmeloordse verdediging.
Er was totaal geen vertrouwen meer waardoor er hachelijke momenten waren te zien.
De blauwe panter Ruben Doorn greep nog drie keer goed in bij inzetten van Sten Vos, Ron Lohuis en Tristan Rotman en pareerde nog een kopbal van invaller Leon Bos waarna in de 90e minuut het doek helemaal dichtging.
Het was Sten Vos die van de chaos profiteerde en de bal voor zijn voeten kreeg.
Met een ongekende raketinslag scoorde Sten Vos ook nog eens de 4-1 eindstand voor sc Stadskanaal.
Het werd nog een lange terugreis richting de polder!
Man of the match bij sc Stadskanaal: Ron Lohuis.
Man of the match bij sc Emmeloord: Guido Vissers.

Komende week is het zaak om de wonden schoon te likken en alle scherven weer bijeen te rapen.
Met name in de verdediging is er veel werk aan de winkel om het vertrouwen weer te herstellen, maar ook voorin heeft sc Emmeloord veel te weinig aansluiting en stootkracht.
Volgende week zondag speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen de rode lantaarndrager vv Ruinerwold, maar dan zullen de polderboys uit een ander vaatje moeten tappen om het tij te keren.