Verslag sc Emmeloord - vv Ruinerwold

sc Emmeloord  -  vv Ruinerwold   2 - 0  ( 1 - 0 )

Onder toeziend oog van de draaiende camera's van Omroep Flevoland heeft sc Emmeloord in een moeizame en matige wedstrijd met 2-0 van rode lantaarndrager vv Ruinerwold gewonnen.
Door deze zwaarbevochten 2-0 overwinning hebben de polderboys afstand van de onderste regionen genomen en zijn de blauwen naar de tiende plek geklommen in de tweede klasse L.
Hoofdtrainer Arnold Roossien kon deze wedstrijd niet over zijn aanvoerder Harm van Wieren en linksback Maarten Ebbers beschikken.
Doordat aanvaller Gerke Schaap wegens een gebroken pols uit de roulatie is, mocht Bastian Tabak zijn opwachting in de basis maken.
Verder was ook doelman Ruben Doorn niet van de partij, maar zijn plaats werd met verve door Niels Boomsma ingenomen.
De jeugd heeft de toekomst bij sc Emmeloord en dus zat het grote jeugdtalent Jesper Kooijman op de bank bij de blauwen.
In de stromende regen werd de aftrap verricht door de pupil van de week Hugo Lanters van het jeugdteam sc Emmeloord JO11-1.

Niels Boomsma, Remco Jonkman, Wouter Spit ( 89e Jesper Kooijman ), Gokhan Pala, Rick Sliep, Jeroen Sipma, Guido Vissers ( 75e Wiebe Koopmans ), Mart Matthijssen, Bastian Tabak, Emiel de Vries ( 60e Hans Langedijk ) en Rik Beekman.
Wissels: doelman Tim Schaafsma, Jesper Kooijman, Wiebe Koopmans en Hans Langedijk.
Afwezig/geblesseerd: Harm van Wieren, Maarten Ebbers, Ruben Doorn, Robin Elsinga, Gerke Schaap, Koen Boneschansker, Mark Staal.
Trainers: Arnold Roossien, Dennis Lanters en Jan Arjen Kooi.
Teammanagers: Klaas Huisman en Herman Vos.
Verzorgster: Arianne Bruin
Assistent scheidsrechter: Herman Vos.

De opstelling van vv Ruinerwold:
Ewout Knol, Kristian de Bruin, Matthieu Keizer ( 80e Bart Heskamp ), Rik de Wit ( 70e Sem Hogenvorst ), Wietse Wagenaar, Jacco Huisman ( 45e Olle de Jong ), Mark Brinkman, Bert de Boer, Erik Telkamp, Kevin Loof en Ewout Kleene.
Wissels: Bart Heskamp, Olle de Jong en Sem Hogenvorst.
Gele kaart: Erik Telkamp.
Trainers: Henri Spijkerman, Machiel Morsink en Mathieu Klooster.
Teammanager: Freddie Bult.
Assistent scheidsrechter: Dhr. R van Oost
De scheidsrechter: Dhr: L. Fledderus
Toeschouwers: 200

Omroep Flevoland!
Voorafgaand aan deze wedstrijd had Omroep Flevoland een interview met hoofdtrainer Arnold Roossien.
De club is altijd zeer erkentelijk als Omroep Flevoland komt buurten omdat er dan meestal wel iets moois staat te gebeuren.
Vorig seizoen had Omroep Flevoland de primeur door die fabuleuse omhaal van Wiebe Koopmans vast te leggen en de wereld in te sturen.
De gehele week had Wiebe Koopmans zich in alle stilte teruggetrokken om zijn wereldberoemde omhaal te verbeteren, maar helaas zou het vandaag niet zover komen.

Drie grote kansen in de beginfase!
De Emmeloorders kwamen sterk en gedreven uit de startblokken, maar vergaten in deze levendige beginfase de score te openen.
Met een strakke voorzet lanceerde Jeroen Sipma de spits Emiel de Vries die in kansrijke positie niet wist te scoren en zijn inzet tot corner zag worden verwerkt.
Deze indraaiende corner van Rik Beekman werd door de inkomende Mart Matthijssen rakelings naastgekopt.
Even later dook Jeroen Sipma dreigend op voor het Drentse doel en zag Bastian Tabak zijn kopbal worden geblokt en weggewerkt.
Kort hierop was Rik Beekman iedereen te snel af, maar diens voorzet werd door iedereen gemist en zeilde voorlangs.
Na deze veelbelovende beginfase volgde er een rommelige periode waarbij de rode lantaarndrager vv Ruinerwold even zijn tanden liet zien.

De eerste plaagstootjes van Ruinerwold!
Rond de 15e minuut lieten de Drentse Red Bulls zich voor het eerst voorin zien, maar verder dan drie onschuldige corners kwamen de Drenten niet.
In de 22e minuut moest Emmeloord doelman Niels Boomsma voor het eerst in actie komen om een afstandsschot van Bert de Boer te pareren.
Even later werd een vrije trap van Erik Telkamp via een Emmeloordse verdediger tot corner verwerkt en werd een gevaarlijke voorzet van Kristian de Bruin stijlvol door Niels Boomsma weggestompt.

Met de schrik in de benen!
In de 35e minuut diende zich de eerste echte grote kans voor vv Ruinerwold aan toen een voorzet vanaf de rechterflank van Kristian de Bruin op het hoofd van Wietse Wagenaar belandde.
Deze kiezelharde kopbal van Wietse Wagenaar spatte tegen de onderkant lat uiteen waarbij de polderboys met de schrik vrij kwamen.

De bevrijdende voorsprong!
Nadat Rik Beekman en Bastian Tabak een mooie vlotlopende aanval lieten zien vond Bastian Tabak de Drentse doelman op zijn weg.
In de 38e minuut kwam sc Emmeloord uit een vloeiende aanval via Jeroen Sipma op een bevrijdende 1-0 voorsprong.
Het was uitblinker Remco Jonkman die met een spijtende dieptepass Jeroen Sipma op avontuur stuurde die vervolgens oog in oog met de Drentse doelman met een geplaatste schuiver de trekker overhaalde voor de 1-0 voorsprong voor sc Emmeloord.
Het publiek reageerde uitzinnig op deze openingstreffer en hoopte nu dat de ban was gebroken.
Bij de blauwen probeerden Gokhan Pala, Remco Jonkman, Rick Sliep, Mart Matthijssen en Guido Vissers het team op sleeptouw te nemen.
De Emmeloorders kregen vlak voor rust via Mart Matthijssen, Rik Beekman, Guido Vissers en Remco Jonkman kansen op meer, maar helaas stond het vizier niet op scherp.
Met een hoopvolle 1-0 voorsprong gingen we rusten op een gezellig sportpark Ervenbos.

Een teleurstellende tweede helft!
Ondanks een bemoedigende toespraak in de rust van trainer Arnold Roossien begonnen de polderboys slap, slordig en ongeconcentreerd aan de tweede helft.
De rode lantaarndragers waren ontketend en furieus uit de kleedkamer gekomen en probeerden nu met veel pressie een snelle gelijkmaker te forceren.
Dit offensief leverde vv Ruinerwold twee goede kansen op toen Erik Telkamp en Ewout Kleene in scoringspositie werden gebracht, maar beide inzetten werden een eenvoudige prooi voor Emmeloord doelman Niels Boomsma.
Aan de andere kant waren er afstandsschoten van Gokhan Pala en Bastian Tabak te zien die beiden naast het doel gingen.
Een gevaarlijke indraaiende voorzet van uitblinker Remco Jonkman zeilde bijna binnen en werd ternauwernood tot corner verwerkt.

Een bedenkelijk niveau!
Beide teams grossierden in veelvuldig balverlies en hadden de grootste moeite een goede gedegen aanval op te zetten.
Door de vele fouten golfde het spel op en neer waarbij sc Emmeloord de bovenliggende partij was.
De Emmeloorders speelden erg offensief en aanvallend, maar moesten constant op hun hoede zijn voor de gevaarlijke tegenstoten van vv Ruinerwold.
Het publiek keek elkaar met gefronste wenkbrouwen aan want de polderboys worstelden voornamelijk met en tegen zichzelf en speelden in deze fase zonder enige zelfvertrouwen.
De rode lantaarndrager was niet bij machte om hiervan te profiteren.

Omzettingen en aanpassingen!
Beide trainers brachten nu nieuwe frisse wisselspelers in het veld en deden de nodige aanpassingen om deze wedstrijd naar hun hand te zetten.
Bij sc Emmeloord kwamen Hans Langedijk en Wiebe Koopmans voor Emiel de Vries en Guido Vissers in de ploeg.
Pas rond de 75e minuut trokken de polderboys het initiatief weer naar zich toe, maar ondanks zijn goede invalbeurt bleef de fameuse omhaal van Wiebe Koopmans achterwege.

Besluiteloosheid en onderkant lat!
Gaandeweg volgde het herstel en kregen de Emmeloorders weer de nodige kansen om het duel helemaal op slot te gooien.
In de 75e minuut glipte Rik Beekman op volle snelheid door de Drentse verdediging, maar de blonde torpedo haperde en twijfelde en legde de bal opzij op Hans Langedijk die in buitenspelpositie scoorde en zijn doelpunt terecht zag worden afgekeurd.
Kort hierop leek Bastian Tabak zijn team in veilige haven te loodsen, maar tot ieders ontzetting spatte diens schot via de onderkant lat uiteen.

De slotfase!
In de slotfase creeerden de Emmeloorders een handvol mooie kansen, maar de echte scherpte in de afwerking was er niet.
Met name Rik Beekman dook drie keer gevaarlijk op voor het Drentse doel maar oog in oog met doelman Ewout Knol sloeg dan de twijfel toe.
Deze doelman ranselde vervolgens venijnige schoten van Bastian Tabak en Mart Matthijssen uit zijn doel, maar moest uiteindelijk in de 90e minuut alsnog capituleren.
Het was Jeroen Sipma die de bal subliem opzij legde op de vrijstaande Hans Langedijk die vervolgens verwoestend hard uithaalde voor de verlossende 2 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
In de laatste seconden was er nog een kans voor Bastian Tabak te zien die zijn inzet door de Drentse doelman zag worden gekeerd.
Met hangen en wurgen winnen de polderboys met 2 - 0 van de rode lantaarndrager vv Ruinerwold en nemen de Blauwen voorlopig afstand van de onderste regionen.
Het was geen beste wedstrijd, maar deze drie punten werden desondanks uitbundig gevierd in het blauwe bastion.
Man of the match bij sc Emmeloord: Remco Jonkman
Man of the match bij vv Ruinerwold: Erik Telkamp.

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd bij subtopper sc Dedemsvaart. Deze wedstrijd begint dan om 14:00 uur op sportpark De Boekweit te Dedemsvaart.
De blauwe marionbus vertrekt dan om 11:30 uur vanaf De Ervenbos.