Verslag sc Erica - sc Emmeloord

sc Erica  -  sc Emmeloord   4  -  1   (  2  -  0  )

Het eerste elftal van sc Emmeloord gaat in het Drentse Erica geflatteerd met 4 - 1 onderuit en blijft na drie wedstrijden op 1 punt steken.
De polderboys kwamen in een levendige beginfase fel en brutaal uit de startblokken, maar kwamen door een onbenullige strafschop en een domme verdedigingsfout totaal onnodig op achterstand.
Ondanks deze tegenslag gaven de blauwen zich nog niet gewonnen en werd met vuur en passie de achtervolging ingezet.
Halverwege de tweede helft leek het duel te kantelen toen Harm van Wieren namens sc Emmeloord iets terug deed, maar net op het moment dat de gelijkmaker in de lucht hing viel het derde doelpunt van sc Erica aan de andere kant en kregen de polderboys de deksel op hun neus.
Na afloop overheerste de teleurstelling en ontgoocheling in het blauwe kamp omdat het team in de tweede helft alles had gegeven en dichtbij de gelijkmaker leek te komen.

De opstelling van sc Erica:
Joost Schrik, Ruben Pilage, Martin de Roo ( Quinten Vos ), Roy Lit, Jan Willem Beukers, Pelle de Vries, Damien Koops ( Martijn Mohlman ), Justin Meeuwisse, Kjeld Huls, Niels Wellen en Niek Rolink.
Wissels: Martijn Mohlman, Quinten Vos en Yorick Doek.
Gele kaart: Jan Willem Beukers
Technische staf: Claus Boekweg en Gerwin Duursma
Overige staf: Martin de Roo
Assistent scheidsrechter: Dhr. A. Sijtsma

Ruben Doorn, Remco Jonkman ( 45e Mart Matthijssen ), Harm van Wieren, Wouter Spit, Maarten Ebbers, Rick Sliep, Guido Vissers ( 60e Gokhan Pala ), Mark Staal ( 75e Wiebe Koopmans ), Jeroen Sipma, Emiel de Vries en Gerke Schaap.
Wissels: Mart Matthijssen, Gokhan Pala, Wiebe Koopmans, Robin Elsinga en doelman Tim Schaafsma.
Gele kaart: Harm van Wieren.
Geblesseerd/afw: Rik Beekman, Bastian Tabak, Hans Langedijk, Koen Boneschansker en Niels Boomsma.
Trainers: Arnold Roossien, Dennis Lanters en Jan Arjen Kooi.
Teammanagers: Klaas Huisman en Herman Vos
Verzorgster: Arianne Bruin
Assistent scheidsrechter: Herman Vos
De scheidsrechter: Dhr. A. Alkema.

Vlak voor vertrek moest Trainer Arnold Roossien zijn opstelling helemaal omgooien toen twee basisspelers te laat kwamen opdraven en hij een duidelijke statement wilde afgeven.
Ondanks deze omzettingen kwam het team goed voor de dag en sterk uit de startblokken in het Drentse Erica.
Een handjevol trouwe supporters hadden de moeite genomen om naar Erica af te reizen om de blauwen een hart onder de riem te steken.
Op de heenreis heerste er een optimistische stemming in de Marionbus omdat iedereen supergemotiveerd was om hier een goed resultaat neer te zetten.

Een supersterk en levendige beginfase!
De polderboys toonden lef en namen heel brutaal het initiatief waarbij de doelman van sc Erica meteen in actie moest komen om een venijnig schot van Jeroen Sipma onschadelijk te maken.
Nadat een dieptepass op Emiel de Vries ternauwernood werd onderschept nam Gerke Schaap de Drentse doelman onder vuur die wederom redding bracht.
In deze levendige beginfase kregen de Emmeloorders drie corners op rij te nemen en verschenen Gerke Schaap en Emiel de Vries dreigend voor het Drentse doel.
Aan de andere kant vonden de Ericanen Damien Koops en Kjeld Huls doelman Ruben Doorn op hun weg.
In de 12e minuut kreeg sc Emmeloord via Rick Sliep een goede mogelijkheid om de score te openen, maar diens schuiver zeilde rakelings voorlangs het Drentse doel.

Een totaal onnodige strafschop voor sc Erica!
Beide hoofdtrainers Claus Boekweg en Arnold Roossien lieten zich nadrukkelijk horen en probeerden met fanatieke en meeslepende coaching hun spelers aan te sturen en op scherp te zetten.
In de 20e minuut kreeg sc Erica een strafschop te nemen toen er van alles misging bij een afstandsschot van sc Erica.
Dit schot leek een eenvoudige prooi te worden voor Emmeloord doelman Ruben Doorn, maar toen een Erica aanvaller leek door te lopen beging Emmeloord verdediger Harm van Wieren een overtreding waardoor de bal op de stip ging.
Deze strafschop werd door Roy Lit snoeihard tegen de touwen geschoten voor de 1 - 0 voorsprong voor sc Erica.

Tegenslag op tegenslag!
De Emmeloorders probeerden uit alle macht weer aan te zetten en kwamen via Guido Vissers en Harm van Wieren dichtbij de gelijkmaker.
Nadat een vlammend schot van Guido Vissers met moeite tot corner werd verwerkt zeilde een kopbal van Harm van Wieren rakelings naast.
De polderboys waren gretig en hongerig maar speelden in hun ijver rommelig en te gehaast met teveel spelers voor de bal.
In de snelle omschakeling sloegen de Ericanen door optimaal gebruik van de ruimtes te maken genadeloos toe.
Na een snelle actie van Pelle de Vries over de linkerflank werd vanaf de achterlijn de inkomende Niek Rolink gevonden voor de 2 - 0 voor sc Erica in de 26e minuut.
De manier hoe Niek Rolink deze bal in een oogwenk meedogenloos snoeihard en hoog tegen de touwen schoot was typerend voor deze wedstrijd.

Een rommelige slotfase van de eerste helft!
De Emmeloorders reageerden ontketend en furieus waarbij Emiel de Vries en Jeroen Sipma hun pogingen naast het doel zagen gaan.
Trainer Arnold Roossien zag tot zijn ontzetting dat het team vergat te voetballen en nu met hoge diepe ballen met typische engels kick en rushvoetbal een metamorfose onderging.
De lange en fysiek sterke Drentse verdedigers werden hier niet warm of koud van en hielden eenvoudig stand.
Bij balverlies kwamen de Ericanen er dreigend uit waarbij de blauwen alle zeilen moesten bijzetten.
Een venijnig schot van Ericaan Roy Lit spatte uiteen op de vuisten van Emmeloord doelman Ruben Doorn waarna de rebound door Justin Meeuwisse werd overgeschoten.
Met een 2 - 0 voorsprong voor sc Erica gingen we rusten!

Trainer Arnold Roossien sprak zijn manschappen vermanend en bemoedigend toe waarbij hij de spelers sommeerde om te stoppen met het engelse kick en rushvoetbal en vooral het eigen voetbal weer op te pakken.
De dissident Mart Matthijssen zou nu voor de lichtgeblesseerde Remco Jonkman in de ploeg komen waarbij Rick Sliep een linie zou terug zakken om de verdediging te ondersteunen.

Een indrukwekkende inhaalrace met passie en vuur!
De polderboys kwamen ijzersterk en superfanatiek uit de kleedkamer.
In een hoog tempo gingen de blauwen op zoek naar eerherstel en een aansluitingsdoelpunt terwijl sc Erica gevaarlijk op de counter bleef loeren.
Bij onoplettendheid deelden de Ericanen via Niek Rolink en Kjeld Huls twee plaagstootjes uit, maar beide pogingen gingen naast het doel.
In de Emmeloordse verdediging liet vooral onze pitbull terrier Maarten Ebbers zijn tanden zien door vele ballen vakkundig te onderscheppen.

De beide dissidenten nemen het team op sleeptouw!
In de 60e minuut kwam met Gokhan Pala voor Guido Vissers ook de tweede dissident opdraven om het team op sleeptouw te nemen.
De beide dissidenten lieten zich van hun beste kant zien en gingen nu voorop in de strijd om het duel te laten kantelen.
Nadat een vlammend schot van Gokhan Pala met moeite onschadelijk werd gemaakt stond die andere dissident Mart Matthijssen plotseling op.
In de 70e minuut bracht Mart Matthijssen met een fluwelen steekbal de inkomende Harm van Wieren in stelling.
Het opperhoofd ging nu regelmatig mee naar voren om een doelpunt te forceren en scoorde in de 70e minuut met een bekeken schuivertje in de verre hoek de dikverdiende 2 - 1 aansluitingstreffer.
Het blauwe publiek ging nu massaal achter het team staan en zagen plotseling in de 72e minuut Gerke Schaap vogelvrij opduiken.
Helaas zeilde het schot van Gerke Schaap rakelings voorlangs het doel en bleef de gelijkmaker uit, maar sc Erica stond nu te wankelen.

De deksel op de neus!
Net op het moment dat de gelijkmaker in de lucht hing viel in de 75e minuut het derde doelpunt van sc Erica aan de andere kant en was deze wedstrijd gespeeld.
Na slordig balverlies op het middenveld haperde de omschakeling bij sc Emmeloord waarbij de verder sterk spelende Rick Sliep geen vat kreeg op Erica aanvaller Jan Willem Beukers die hem razendsnel voorbij snelde en daarna ook nog doelman Ruben Doorn omspeelde voor de 3 - 1.
De polderboys probeerden nog eens aan te zetten waarbij Jeroen Sipma en Gerke Schaap de Drentse doelman op hun weg vonden, maar het waren de laatste stuiptrekkingen van sc Emmeloord.
Een venijnig schot van dissident Gokhan Pala zeilde rakelings over en een indrukwekkende rush van Jeroen Sipma werd met moeite afgestopt door Erica verdediger Quinten Vos waarna de Drenten de trekker definitief overhaalden.

De slotfase!
In de 84e minuut kreeg sc Erica een corner te nemen die bij de tweede paal door de inkomende Jan Willem Beukers tegen de touwen werd gekopt voor de zeer geflatteerde 4 - 1 eindstand.
Met de moed der wanhoop kregen Harm van Wieren en Gerke Schaap nog een mogelijkheid op de eretreffer, maar moest ook Emmeloord doelman Ruben Doorn nog twee keer optreden om Niek Rolink en Martijn Mohlman van het scoren te houden.
De Emmeloorders kregen een lesje in efficiency en voetbalgochme van sc Erica en reisden met lege handen terug naar de polder.
Desondanks is de sfeer en teamspirit nog altijd positief en springlevend bij sc Emmeloord en blijven we keihard werken om het tij te keren.
Man of the match bij sc Erica: Jan Willem Beukers
Man of the match bij sc Emmeloord: Maarten Ebbers

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen vv Valthermond. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op De Ervenbos.
De voorbeschouwing volgt later komende week.